• AMTRON® Professional+

    Intelligent laden voor het bedrijfsleven

    AMTRON® Professional+

    Intelligent laden voor het bedrijfsleven

De intelligente wallbox voor het bedrijfsleven!

 

Met de AMTRON® Professional wallbox krijgt u als ondernemer een op prijstechnisch optimale laadoplossing van de hoogste kwaliteit - uitgerust met de nieuwste techniek, duurzaam en toekomstbestendig. Voor de opbouw van uw individuele laadinfrastructuur biedt AMTRON® Professional veel voordelen in een sterk totaalpakket: hoge veiligheidseisen, gebruiksvriendelijkheid, netwerkmogelijkheden voor het invoeren van verrekening van laadsessies die op bepaalde eisen is gebaseerd, systeembewaking en dynamisch, fasenauwkeurig en real-time energiemanagement. 

 


eMobility wordt economische factor!


Het belang van elektromobiliteit neemt toe en daarmee ook de belangstelling van het bedrijfsleven in intelligente en toekomstbestendige laadinfrastructuur voor bedrijfs- en klantenparkeerplaatsen. Bied medewerkers en klanten de best mogelijke service - zodat ze gewoon daar kunnen laden waar ze parkeren, inclusief afrekeningsmogelijkheden.


Flexibele afrekening en monitoring

 

Indien u de geladen stroom niet wilt weggeven, maar wilt verrekenen, biedt AMTRON® Professional u daarvoor veelzijdige mogelijkheden. Dankzij het door MENNEKES gebruikte OCPP-protocol kunnen de gegevens van de wallbox worden verzonden naar elk op OCPP-basis werkende backend (bijvoorbeeld de chargecloud). Zo beschikt u over flexibele afrekeningsopties door de aansluiting op professionele afrekeningssoftware.

 

Met de AMTRON® Professional wordt elektromobiliteit voor u een aantrekkelijk bedrijfsmodel!

 


De "Plug & Charge" (PnC) optie

 

AMTRON® Professional+ PnC maakt de eenvoudige toegang tot laden mogelijk zonder laadkaart of app. Daarbij biedt de "Plug & Charge"-functie een enorme winst aan gemak en geschiktheid voor dagelijks gebruik, omdat het autoriseringsproces wordt geautomatiseerd, dat wil zeggen, het voertuig (voor zover dit voertuig, en de aangesloten backend, de functie ondersteunen) wordt bij het inpluggen van de laadkabel herkend, autoriseert zichzelf en kan er direct worden geladen.

 

In de toekomst zullen steeds meer voertuigen met deze functionaliteit zijn uitgerust, zodat de verwachtingen van klanten en medewerkers zich hierop overeenkomstig zullen aanpassen. Voor een volledige integratie van deze optie moet ook het backend de PnC-functionaliteit ondersteunen.Energiemanagement

 

Als meerdere laadpunten moeten worden opgesteld en meerdere auto's gelijktijdig moeten worden geladen, biedt het laadstation AMTRON® Professional een geautomatiseerde laad- en energiemanagement-functie. Daarmee kunt u meerdere gekoppelde laadpunten intelligent en kostenbesparend besturen. Alle voertuigen, die op de verschillende laadzuilen zijn aangesloten, worden voorzien van de nodige stroom. Ook indien veel voertuigen gelijktijdig laden, blijft uw bedrijfs- en kostenzekerheid altijd verzekerd.

 

Als u wilt zien hoe dat werkt, is het de moeite waard onze video over energiemanagement te bekijken!

Accepteer de cookies om de video af te spelen.

Technische informatie

 

De AMTRON® Professional wallboxen zijn perfect afgestemd op de wensen in de semi-openbare en openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld op uw bedrijfsparkeerplaats of een klantenparkeerplaats. Een sterk totaalpakket voor de opbouw van een toekomstbestendige laadinfrastructuur is hiermee voor u beschikbaar.

 

  Met 7,5 m laadkabel en MENNEKES type 2-laadkoppeling of MENNEKES type 2-contactdoos

  RIFD-kaartsysteem

  Dynamisch en fasenauwkeurig energiemanagement voor maximaal 100 laadpunten

  Optioneel met geïntegreerd mobiel modem voor de aansluiting van de backend

  Optioneel: Plug and Charge functie (PnC)

  Flexibele afrekeningsopties door aansluiting op een professionele laaddienstverlener (CPO)

  Compatibel met OCPP 1.5s en OCPP 1.6s+j

  Lokaal koppelbaar via LAN (RJ45)

  Futureproof door de nieuwste elektronica

  Aansluiting op een externe energiemeter voor de overbelastingsbeveiliging

  Aardlekschakelaar type A en DC-foutstroombewaking

  Multifunctionele knop ( voor het verhelpen van storingen)

  MID gecertificeerde energiemeter

  Optioneel: ijkrechtconforme variant 

  Kleur: lichtgrijs/zwart