• Charge up at Home!

    Intelligente laadoplossingen voor thuis

    Charge up at Home!

    Intelligente laadoplossingen voor thuis

Gemakkelijk thuis laden

Elektromobiliteit is de sleutel tot een duurzamere toekomst en laden met stroom komt in toenemende mate in de plaats van het tanken van fossiele brandstoffen. Thuiskomen, de auto parkeren, de laadstekker aansluiten en de elektrische auto snel en gemakkelijk laden met de kracht van de zon - dat is het perfecte dagelijkse leven met de elektrische auto. MENNEKES biedt u de passende laadoplossing voor iedere individuele behoefte!

 


Intelligente laadoplossingen voor thuis!

In onze nieuwe imagefilm Charge up at Home tonen we u, hoe de overstap naar de duurzame elektromobiliteit eenvoudig lukt met MENNEKES wallboxen en welke veelzijdige mogelijkheden het comfortabele laden thuis biedt voor huizenbezitters, huurders, verhuurders en particuliere gebruikers van zakelijke auto's. Neem gewoon een kijkje en laat u inspireren!

 

 

Accepteer de cookies om de video af te spelen.

Mogelijke toepassingen


Of u nu uw voertuig snel en gemakkelijk thuis wilt laden, uitsluitend mobiel wilt zijn met de kracht van de zon, de stroomrekening voor uw auto van de zaak wilt laten verrekenen of een wallbox met betrouwbare toegangsbeveiliging voor uw parkeerplaats buiten wenst: bij MENNEKES vindt u precies de laadoplossing, die past bij uw individuele leefsituatie.

VW ID.3 lädt an AMTRON® Xtra

 

 

 

 

Einfaches Laden mit AMTRON® Compact
Mini Cooper lädt an AMTRON® Premium
Elektrischer Dienstwagen
Eenvoudig laden
Gemakkelijk laden
met extra's
Laden op
zonne-energie
Toegangscontrole
Afrekening auto
van de zaak

Snel thuis laden en gaan

U plant de overstap naar elektromobiliteit en zoekt naar een geschikt laadstation voor uw nieuwe E-auto? Ontdek onze thuislader AMTRON® Compact 2.0! Na de eenvoudige montage is het: "Gewoon pluggen en laden" - want uw elektromobiliteit begint thuis! 


Ladekabel MENNEKES

 

Stil, schoon en praktisch - zo heb ik me de mobiliteit van morgen voorgesteld. Mooi, dat ik daar vandaag al van kan genieten.

Irene, 65 jaar, verhuurder

 

Einfaches Laden mit AMTRON® Compact von MENNEKES

Speciaal ontwikkeld voor het dagelijkse gebruik in het particulier bereik en gemakkelijk, flexibel laden, is de AMTRON® Compact 2.0 een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en functionele oplossing zelfs voor krappe garages, carports of de parkeerplaats thuis. De MENNEKES wallbox overtuigt met een fantastisch design, hoge kwaliteit en duurzaamheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding - een perfect instapmodel!

Door de temperatuurbewaking tegen oververhitting, een geïntegreerde DC-foutstroomdetectie ter bescherming van personen en een schakelingang voor eenvoudig energiemanagement is het laden met de AMTRON® Compact 2.0 volledig betrouwbaar. Uitgerust met een vast aangesloten kabel van 7,5 meter lang, inclusief stekker van het type 2 is de wallbox compatibel met alle nieuwe elektrische auto's die in Europa verkrijgbaar zijn. Alle statusinformatie is op elk moment gemakkelijk afleesbaar. Indien u een elektrische auto bezit die kan worden geladen met 22 kW, kiest u de modelvariant AMTRON® Compact 2.0 met 22 kW laadvermogen.


 

De highlights in een oogopslag

 

  Modern design in hoogwaardige kwaliteit

  Gewoon pluggen en laden - zonder autorisering

  Compacte afmetingen en praktisch gebruiksgemak

  Betrouwbaar en een lange levensduur

  7,5 m vast aangesloten kabel type 2

  Geïntegreerde kabelophanging

  Gemakkelijk afleesbare led-statusinformatie

  Compatibel met alle nieuwe E-voertuigen

  Maximale laadvermogens van 11 kW of 22 kW

  Schakelingang voor eenvoudig lastmanagement of externe autorisering

 

Meer informatie over de AMTRON® Compact 2.0 vindt u hier.

Gemakkelijk thuis laden met veel extra's

MENNEKES AMTRON® Compact 2.0s combineert de modernste techniek en de hoogste veiligheidsstandaards met de eenvoud van een functieomvang, die precies is toegesneden op uw eisen en behoeften thuis - ideaal, als u nieuw bent in de elektromobiliteit! Naast het gemakkelijk laden biedt de moderne wallbox nog meer functies - toegangsbeveiliging en de mogelijkheid tot aansluiting op een installatie met zonnepanelen.

 

 

Ik kan gemakkelijk thuis laden en daarnaast andere extra functies van de wallbox gebruiken - perfect voor mijn eisen!

Tim, 36 jaar, die zelf z'n huis bouwde

Wat te doen, wanneer uw laadoplossing zich op vrij toegankelijk terrein bevindt? Door de geïntegreerde toegangsbeveiliging via een RFID-kaartsysteem kunt u met onze AMTRON® Compact 2.0 veilig laden en de toegang tot de wallbox beperken..

Naast het gemakkelijk laden thuis is onze wallbox AMTRON® Compact 2.0s speciaal ontwikkeld voor de aansluiting op een installatie met zonnepanelen. Zo gebruikt u de zelf opgewekte energie van het dak optimaal en tankt "groene" stroom - milieuvriendelijker kan nauwelijks!

Door zijn compacte design is AMTRON® Compact 2.0s ideaal, als er op de parkeerplaats maar weinig ruimte beschikbaar is. De bediening gaat gemakkelijk via een schakelaar op het apparaat zelf. De 7,5 m lange kabel kan ruimtebesparend rond het apparaat worden gerold. Goed zichtbare led’s geven de actuele bedrijfstoestand aan. Gebruikt u een elektrische auto met geïntegreerde 22 kW onboard-lader, dan is de wallbox-variant met 22 kW laadvermogen de ideale keuze.


 

De highlights in een oogopslag

 

  Modern design in hoogwaardige kwaliteit

  Compacte maten en praktische hantering

  Betrouwbaar gebruik met lange levensduur

  Gewoon pluggen en laden zonder autorisering mogelijk

  Toegangsbeveiliging via RFID-kaartsysteem

  Interface voor thuis-energiemanagementsystemen

  Met laadfunctie op zonne-energie

  Bescherming van de hoofdzekering in de verdeelkast

  7,5 m vast aangesloten kabel van het type 2

  Compatibel met alle nieuwe elektrische voertuigen

  Maximale laadvermogens van 11 kW of 22 kW

  Schakelingang voor eenvoudig lastmanagement of externe autorisering

 

Meer informatie over de AMTRON® Compact 2.0s vindt u hier.

Mobiel zijn met de kracht van de zon

AMTRON® Professional E is de ideale uitbreiding, als u de stroom uit de eigen installatie met zonnepanelen wilt gebruiken voor het laden van uw elektrische voertuig. Via de webinterface bent u met uw smartphone of tablet altijd op de hoogte van het laadproces, kunt u statistieken verzamelen en individueel besturen, hoeveel energie u in welke periode wilt laden - eenvoudig en super flexibel!
 

Eigenheimbesitzerin Paula 

eMobility? Dan 100%.
Ik wil mijn eigen stroom opwekken en altijd groen tanken.

Pauline, 42 jaar, bezitter van een eigen huis

 

Solarladen mit AMTRON® Charge Control

Via een thuis-energiemanagementsysteem kan de wallbox AMTRON® Professional E intelligent worden aangesloten op uw installatie met zonnepanelen. Zo kunt u zelfs gratis laden en mobiel zijn, doordat u uitsluitend uw zelf opgewekte stroom tankt. Indien u uw elektrische auto zo snel mogelijk wilt laden, vult u de thuis opgewekte energie gewoon aan met elektriciteit van het net.

Profiteer met het laadstation AMTRON® Professional E van een wallbox, die design met functionaliteit combineert en op het punt van bedieningsgemak, uitrusting en veiligheid niets te wensen overlaat. De AMTRON® Professional E overtuigt met een uitgebreide technische uitrusting en heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW. De geïntegreerde kabelophanging beschermt de kabel tegen schade en maakt het gebruik voor u gemakkelijker. 


 

De highlights in een oogopslag

 

  Overzichtelijke laadfunctie op zonne-energie met besturing via een eenvoudige gebruikersinterface

  RFID-kaartensysteem met gebruikerstoewijzing in combinatie met de besturing via een mobiel eindapparaat

  Export van laadstatistieken naar een handmatige afrekening van de auto van de zaak

  Laadcontactdoos type 2 of vast aangesloten laadkabel type 2 (7,5 meter lang)

  Integratie in een thuis-energiemanagementsysteem via kabel/LAN

  Weergave van de hoeveelheid geladen energie en de energiekosten 

 

Meer informatie over de AMTRON® Professional E vindt u hier.

Betrouwbaar en comfortabel laden voor huurders

U woont in een huurhuis en zoekt naar een mogelijkheid, uw E-voertuig op de bijbehorende parkeerplaats te kunnen opladen? Met AMTRON® Professional E maakt u gegarandeerd de juiste keuze. De MENNEKES laadoplossing is met de toegangscontrole via RFID-kaartsysteem perfect afgestemd op uw wensen. Aan een wallbox kunnen bovendien meerdere gebruikers worden toegewezen. 

 

 

Ik wil ook als huurder comfortabel thuis kunnen laden. Toegangsbeveiliging en nauwkeurige stroomafrekening zijn inclusief.

Kathi, 29 jaar, freelance webdesigner

 

Zugangskontrolle mit AMTRON® Charge Control

Als huurder kunt u eenvoudig thuis laden en milieuvriendelijk mobiel zijn. U bent vrij in de keuze van uw elektriciteitsleverancier, als de voeding via de stroomaansluiting van de huurwoning gaat. De afrekening gaat heel eenvoudig via de factuur voor de servicekosten.

Als verhuurder verhoogt u met het laadstation MENNEKES AMTRON® Professional E de waarde van uw vastgoed en maakt dit aantrekkelijker voor potentiële huurders. De afrekening van de laadstroom bij aansluiting in de huurwoning vereist geen inspanning.

Via laptop of smartphone bent u op de hoogte van alle laadprocessen en door volledige toegangscontrole heeft u altijd zicht op, wie wanneer het betreffende laadstation gebruikt.


 

De highlights in een oogopslag 

 

  RFID-kaartensysteem met gebruikerstoewijzing in combinatie met de besturing via een mobiel eindapparaat

  Export van laadstatistieken naar een handmatige afrekening van de auto van de zaak

  Overzichtelijke functies voor laden op zonne-energie via een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface

  Besturing en gebruikersbeheer via laptop of smartphone

  Laadcontactdoos type 2 of vast aangesloten laadkabel type 2 (7,5 meter lang)

  Integratie in een thuis-energiemanagementsysteem via kabel/LAN

  Weergave van de hoeveelheid geladen energie en de energiekosten

  Maximaal laadvermogen van 22 kW

 

Meer informatie over de AMTRON® Professional E vindt u hier.

De auto van de zaak gewoon thuis laden

U rijdt een elektrische auto van de zaak en wilt deze ook thuis comfortabel kunnen laden? Daarnaast moet uw parkeerplaats vast toegewezen zijn en mag geen andere gebruiker het laadpunt gebruiken? De MENNEKES laadoplossing AMTRON® Professional maakt voor u niet alleen het comfortabele, veilige laden makkelijk, maar ook de wettelijk conforme afrekening van uw stroomkosten.   


Dienstwagenfahrer Daniel

 

Ik ben vaak onderweg - des te belangrijker, dat ik emissievrij rij en de thuis geladen stroom eenvoudig kan afrekenen met mijn werkgever.

Daniel, 35 jaar, bestuurder van een auto van de zaak

 

In het particuliere bereik is de AMTRON® Professional+ uitstekend geschikt, om via de besturing door een mobiel eindapparaat en een RFID-kaart de afrekening van een auto van de zaak uit te voeren.

De wallbox AMTRON® Professional+ combineert hoge veiligheidseisen, klantvriendelijke bediening, vergoeding van de particuliere laadkosten, systeembewaking en energiemanagement in één oplossing. Op een eenvoudige en zeer snelle manier kunnen de statistische gegevens van het laadproces fiscus proof worden geëxporteerd en ter vergoeding aan de boekhouding van uw onderneming worden toegevoegd, zonder maandelijkse bijkomende kosten.

Wil u uw laadstation gebruiken voor de afrekening van de auto van de zaak, dan moet uw parkeerplaats vast toegewezen zijn en mag geen andere gebruiker het laadpunt gebruiken. De effectieve toegangsbeveiliging is gegarandeerd door de autorisering via RFID-laadpassen. 


 

De highlights in een oogopslag

 

  Export van laadstatistieken en eenvoudige, gratis gegevensexport voor de handmatige afrekening van de auto van de zaak

  RFID-kaarten voor een eenvoudige, betrouwbare autorisering

  Gebruikersbeheer via een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface (webinterface)

  Multifunctionele knop voor het testen en opnieuw inschakelen van de geïntegreerde beveiligingsapparaten van buiten

  Geïntegreerde energiemeter (van buiten afleesbaar)

  Integratie in het thuisnetwerk via LAN

  Interface voor thuis-energiemanagement

  Overzichtelijke laadfunctie op zonne-energie via besturing met een webinterface/mobiel eindapparaat

  Met 7,5 m laadkabel en MENNEKES type 2-laadstekker of MENNEKES type 2-contactdoos

  Maximaal laadvermogen 22 kW

   

Meer informatie over de AMTRON® Professional+ vindt u hier.


Producten

Wilt u meer te weten komen? Nauwkeurige productbeschrijvingen en alle technische details van onze toekomstbestendige, eenvoudig te bedienen laadstations voor thuis krijgt u hier, als nuttige extra informatie in een oogopslag!


Advies, installatie en service


Uw op maat gemaakte laadoplossing mag alleen worden gemonteerd, geïnstalleerd en in bedrijf genomen door een professionele installateur. Neem contact op met de installateur van uw keuze en maak een afspraak voor een adviesgesprek op uw locatie. Als kundig contactpersoon rond het thema laadoplossingen is hij het meest vertrouwd met de actuele veiligheidsstandaards en vereisten.

 

 

 

Wilt u meer weten?

Download hier onze brochure!

Download